Óvodai beiratás

Tisztelt Szülők!

A 2024/2025-ös nevelési évre a Vonyarcvashegyi Nyitnikék Óvodába és a Balatongyöröki Tagóvodájába

az alábbi időpontokban lesz az óvodai beiratkozás:

2024. május 06. (hétfő) 8-16 óráig

2024. május 07. (kedd) 8-16 óráig.

A beiratkozásra kérjük, hozzák magukkal a következő iratokat:

  • a gyermek születési anyakönyvi kivonata,

  • gyermek nevére kiállított személyi azonosító igazolvány,

  • a gyermek lakcímet igazoló hatósági igazolványa,

  • a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa,

  • a gyermek TAJ-száma.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) 49. § (1) bekezdése alapján az óvodába a gyermek harmadik életévének betöltése után vehető fel. Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, Vonyarcvashegy, illetve Balatongyörök községben lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető. (Nkt. 8. § (1)).

Az Nkt. 8. § (2) bekezdése kimondja, hogy a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt. Ez a kötelezettség azokra a gyerekekre vonatkozik, akik 2024. szeptember 1-ig betöltik 3. életévüket és még nem járnak óvodába.

Az óvodai felvételről az óvodai férőhelyek függvényében az óvoda igazgatója dönt az érvényes jogszabályi előírás alapján. Az óvodai felvétel tárgyában meghozott döntésről az óvoda igazgatója 2024. május 31-ig tájékoztatja az érintett szülőket.

Tüttőné Kovács Ibolya

igazgató

Hozzászólások lezárva